Muuttajan muistilista

1. Tee muuttoilmoitus. Viranomaisille riittää yksi muuttoilmoitus. Tietosi päivittyvät yhdellä ilmoituksella sekä maistraattien ylläpitämään valtakunnalliseen väestörekisterijärjestelmään ja postiin. Kun teet ilmoituksen hyvissä ajoin ennen muuttoa, varmistat postisi heti oikeaan osoitteeseen.

Muuttoilmoituksen voit tehdä puhelimitse numeroon 0200 71000 tai lomakkeella, jonka saat esimerkiksi posteista, maistraateista ja Turun Isännöintikeskuksen asiakaspalvelusta.

Muuttoilmoituksen voi tehdä myös internetissä postin ja väestökirjahallinnon yhteisessä verkkopalvelussa osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi.

Uudet osoitetietosi välittyvät väestörekisterijärjestelmästä automaattisesti viranomaisille, mm. seurakuntien jäsenistä seurakunnille, ajoneuvohallintaan, Kelaan, verohallintoon sekä puolustusvoimille. Lisäksi monet eläkelaitokset, pankit, vakuutusyhtiöt, järjestöt, lehtitalot ja yritykset saavat uudet osoitteet suoraan väestörekisterijärjestelmästä.

2. Tee muuttoilmoitus myös isännöitsijälle/huoltoyhtiöön (koskee myös nimenmuutoksia ja lapsen syntymää).

3. Mikäli asunnostasi ilmoitetaan mittarilukemat itse, niin muista tehdä tämä poismuuttaessasi, jotta saat oikeansuuruisen loppulaskun.

4. Irtisano vanha ja tee uusi sähkösopimus.

5. Tilaa kiinteän puhelimen siirto liittymätoimittajaltasi.

6. Siirrä laajakaistasopimuksesi.

7. Siirrä kotivakuutuksesi.

8. Irtisano vuokrasopimuksesi, muuttoilmoitus ei ole sama kuin vuokrasopimuksen irtisanominen.

9. Ilmoita Kelalle muuttosi, jos saat asumistukea.

10. Irtisano autopaikkasi.

11. Peru saunavuorosi

12. Tee osoitteenmuutokset lehdille, pankeille, ystäville ja sukulaisille – kortteja saat posteista.

13. Tyhjennä huoneisto ja siihen kaikki kuuluvat tilat (parveke, häkkikomero, kylmäkellari) kokonaan omista tavaroistasi.

14. Muista luovuttaa kaikki huoneiston avaimet, yleisten tilojen avaimet, autohallien ja autolämmityspistorasian ja postilaatikon avaimet isännöitsijän ohjeiden mukaisesti.

15. Huolehdi siitä, että pyykinpesukoneen ja astianpesukoneen vesi- ja viemäriliittymät on tulpattu. Jos et itse saa liittymiä tulpattua, ota yhteys huoltoyhtiöön.