Esittelyssä uudet työntekijät

Turun Isännöintikeskuksessa tehtiin uusia nimityksiä loppukeväästä. Haastattelimme uusia työntekijöitä eli isännöitsijä Katja Ahtolaa ja tekninen isännöitsijä Timo Paukkiota.

katjaahtola-6139Kuvassa isännöitsijä Katja Ahtola

Vaikka Katja Ahtola on meille uusi isännöitsijä, niin hän ei kuitenkaan ole uusi talossa. Katja on toiminut meillä aiemmin kiinteistösihteerinä vuodesta 2008.

Miten päädyit alalle?

Isäni on isännöitsijä ja sitä kautta on tullut kiinnostus alaan. Oli aina mielenkiintoista seurata sivusta ja olen ollut myös taloyhtiöiden hallituksessa nuoresta alkaen. Olen pohjakoulutukseltani merkonomi ja sittemmin olen suorittanut myös isännöinnin ammattitutkinnon (IAT). Tavoitteenani on ollut koko ajan tulla isännöitsijäksi.

Millaista on ollut siirtyä isännöitsijäksi?

Minulla oli etukäteen varsin hyvä käsitys isännöitsijän työstä, mutta ehkä työ on ollut vielä vaihtelevampaa ja mielenkiintoisempaa kuin olin ajatellut. Olen hyvin tyytyväinen.

Oliko kiinteistösihteerin työstä hyötyä uuteen työhösi?

Kiinteistösihteerin työ oli hyvä koulu, koska siinä näki tätä työtä monelta kantilta ja kohteet tulivat tutuiksi jo etukäteen. Osa kohteistani on ollut hoidossamme jo silloin, kun tulin taloon. Täten yhtiöiden taustat ja historiat ovat hyvin tiedossani.

Miten aloitit uudessa työssäsi?

Aloitin kevätyhtiökokousten aikaan ja se on vuoden kiireisin aika. Sain siis lentävän lähdön, mutta toisaalta näin pääsin myös heti hyvin sisälle taloyhtiöiden toimintaan.

Millainen isännöitsijä haluat olla?

Aika näyttää, millaiseksi isännöitsijäksi tulen, mutta ainakin minulla on täällä monta hyvää esikuvaa.

Uusi tekninen isännöitsijämme Timo Paukkio sijaistaa äitiysvapaalla olevaa Marjut Koivumäkeä. Timolla on pitkä kokemus taloyhtiöiden saneerauksista. Kerrotko tarkemmin, millaisella taustalla päädyit meille?

Olen tehnyt saneeraustöitä pääosin TVT:n asunnoissa viimeiset 16 vuotta, joista viimeiset kuusi vuotta työnjohdossa. Nämä työt vaihtelivat aina isommista parveke- tai julkisivuremonteista pienempiin töihin, kuten laatoitukseen, maalaukseen ja tapetointiin. Alun perin valmistuin kirvesmieheksi 1990-luvun lamavuosina ja toimin myös muun muassa turvallisuusalalla sekä asiakaspalvelutehtävissä Englannissa.

Miten päädyit hakemaan tätä työtä?

Jos haluaa kehittyä, niin pitää aina mennä eteenpäin. Tämä on minulle jatkumoa kaikesta ennen tekemästäni, sillä voin hyödyntää tässä kokemustani aiemmin tekemästäni. Samalla työ tarjoaa uutta, koska istun nyt eri puolella pöytää kuin aiemmin. Aloin suuntautua alalle jo aiemmin, sillä aloitin asunto-osakeyhtiön isännöintikoulutuksen (IK) ennen tätä työtä.

Millaisena näet teknisen isännöitsijän roolin?

Tekninen isännöitsijä on hallinnollisen isännöitsijän konsultti rakennusteknisissä asioissa. Palanen tiimiä, joka hoitaa taloyhtiöitä ja jota johtaa hallinnollinen isännöitsijä. Kaikissa isännöitsijätoimistoissa ei ole teknisiä isännöitsijöitä lainkaan vaan tämä palvelu ostetaan ulkopuolelta. On hallinnolliselle isännöitsijälle etu, kun on tuttu ihminen samassa talossa ja voi nykäistä hihasta pienemmissäkin asioissa. Näin tulee helpommin varmistettua teknisiä asioita ja voidaan vapaammin pohtia yhdessä erilaisia vaihtoehtoja. Meillä kun on vielä kaksi teknistä isännöitsijää, niin saa tarvittaessa hyvin toisen mielipiteen monimutkaisiinkin tilanteisiin.