Satu Forssell uudeksi kiinteistösihteeriksi

Satu Forssell sai ystävältään vinkin avoinna olevasta kiinteistösihteerin paikastamme ja otti heti puhelimen käteen. ”Tämä olisi mun unelmien työpaikka”, kertoi hän puhelimessa Turun Isännöintikeskuksen henkilöstöpäällikölle. Kaikesta huokunut vahva motivaatio osoittautui lopulta yhdeksi tärkeimmistä valintaperusteista, kun aurinkoinen Satu valittiin Isännöintikeskuksen uudeksi kiinteistösihteeriksi yli 160 hakijan joukosta.

Alun perin lastenohjaajaksi opiskellut Satu teki reilun vuosikymmenen lastenhoitajan töitä ennen kuin kiinnostui kiinteistöalasta. Kiinnostus kiinteistöalaan syttyi kymmenisen vuotta sitten oman asunnon oston myötä ja sitä kautta hän pääsi kokeilemaan myös taloyhtiön hallitustyöskentelyä.

”Olin seurannut alaa asuntomarkkinoiden osalta, mutta kiinnostuin vähitellen myös siitä näkymättömämmästä puolesta eli hallinnosta. Kiinteistönvälitys on suhdanneherkkä ala, kun taas taloyhtiön hallintoa hoidetaan koko ajan – myös pandemian aikana”, Satu kertoo taustoistaan.

Päästäkseen kiinteistöalalle Satu otti opintovapaata lastenhoitajan toimestaan ja lähti opiskelemaan liiketoiminnan ammattitutkintoa kokouspalveluiden ja sihteerityön linjalle. Koska toiveissa oli kiinteistösihteerin työt joko isännöintitoimistossa tai muussa kiinteistöalan organisaatiossa, niin Satu teki opintoihinsa liittyvät harjoitteet kiinteistöalaan liittyen. Lopputyönsä Satu teki yhtiökokouksesta.

”Tein yhtiökokouksista perustyökalun, joka perehdyttää osakkaat siihen, mistä yhtiökokouksessa on kyse. Esimerkiksi ensimmäisen asunnon ostajalla ei välttämättä ole käsitystä siitä, mikä yhtiökokous on ja miten siellä toimitaan”, selittää Satu.

On iso päätös lähteä tekemään täyskäännöstä uralla. ”Kyllähän sitä uranvaihtoa mietti, kun oli vakituinen työpaikka. Mutta ajattelen, että kannattaa rohkeasti lähteä, jos vain siltä tuntuu. Lapsia jäi ikävä, mutta kun yhden oven sulki, niin samalla sai tilalle kaikkea uutta ja monipuolista.”

Pitkä kokemus lastenohjaajana on toisaalta tuonut Satulle kiinteistösihteerillekin sopivia taitoja, kuten palvelualttiutta ja yhteistyökykyä. ”Lasten kanssa tottui myös hektisiin tilanteisiin ja siihen, että joku nykii hihasta jatkuvasti”, Satu sanoo hymyillen.

Isännöinti on tiimityöskentelyä ja Satun sopivuus meidän tiimiin oli yksi tärkeä valintaperuste. Onneksi tunne oli molemminpuolinen. ”Oli tosi hyvä fiilis, kun lähdin haastattelusta, jossa tapasin esimieheni ja tulevan kollegani. Lähtiessäni ajattelin, että olisi tämä kyllä aika kiva työpaikka. Oli mahtavaa, kun puhelu valinnasta sitten tuli”, Satu muistelee.