Uudeksi isännöitsijäksi Jarmo Tamminen

Isännöitsijä Jarmo Tamminen istuu työpöytänsä äärellä Turun Isännöintikeskuksen keskustan toimistolla. Työhuoneeseen kantautuu pauketta muutaman metrin päästä, jossa viimeistellään keskustan toimiston laajennusremonttia. Kysyn, onko Jarmon toiveissa siirtyä uuden puolen valoa tulviviin työhuoneisiin. ”Saa nähdä. Antaa pidempään töissä olleiden valita huoneet ensin”, hän toteaa hymyillen.

Jarmo aloitti työt uutena isännöitsijänä kuukausi sitten, keskellä koronaepidemiaa ja toimiston remonttia. Poikkeusoloista huolimatta hän on saanut heti otteen uudesta työstään: ”Perehdytys on sujunut hyvin ja työkaverit ovat olleet vastaanottavaisia. Myös asiakkaisiin tutustumisessa olen päässyt hyvin alkuun, vaikka kaikkia hallituksia en olekaan vielä tavannut. Minulla on isännöitävänä niin uusia kuin vanhempiakin taloyhtiöitä sekä kiinteistöosakeyhtiöitä eli pääsen monipuolisesti tekemään töitä erilaisten asiakkaiden kanssa.”

Moni Isännöintikeskuksen isännöitsijöistä on tällä hetkellä pääasiassa etätöissä. ”Itse olen toistaiseksi ollut vain parisen päivää viikossa etänä, jotta pääsen talon rytmiin ja tapoihin kiinni.” Vaikka koronaepidemia on vaikeuttanut monia asioita, niin Jarmo näkee siitä seuranneen myös jotain positiivista: ”Jos koronasta jotain hyvää seurasi, niin tälle alalle se teki kaivatun digiloikan. Tuli kerralla paljon sellaista, mitä aiemmin pidettiin laajamittaisesti mahdottomana, kuten digikokoukset.”

Kuten moni isännöitsijä, niin Jarmokin on alanvaihtaja muutaman vuoden takaa. Hän on taustaltaan rakennusmestari, joka aiemmin teki uran teollisuudessa tuotantopäällikkönä. Uusia tuulia miettiessään hänen huomionsa kiinnitti isännöintiala: ”Isännöinti on paikallista toimintaa, johon eivät suhdanteet vaikuta ja jota ei voida siirtää ulkomaille”, Jarmo kertoo.

Jarmo hakeutui silloin muutama vuosi sitten töihin isännöintiyritykseen ja suoritti töiden ohessa Turun aikuiskoulutuskeskuksessa isännöinnin ammattitutkinnon (IAT) vuonna 2018. Hän on päässyt koko isännöintiuransa ajan työskentelemään pitkän linjan isännöintiammattilaisten kanssa ja sama jatkuu Isännöintikeskuksessa: ”Kukaan ei voi tietää kaikkea, mutta tällaisessa yrityksessä jollain on aina ollut vastaava tapaus.”

Isännöintikeskuksessa veti puoleensa paitsi yrityksen hyvä maine isännöintialalla, niin erityisesti se, että yrityksestä löytyy monenlaista erityisosaamista, jolloin isännöitsijä voi keskittyä ydinosaamiseensa. Jarmon mukaan hyvä isännöitsijä on oma-aloitteinen ja aktiivinen ja hoitaa niin isot kuin pienetkin asiat kuntoon. Sellainen isännöitsijä hän haluaa myös itse olla.