Laskujen maksu

Helpottaa elämää, kun säännöllisesti tulevia laskuja ei tarvitse joka kerta erikseen kirjoittaa verkkopankkiin. On monenlaisia tapoja automatisoida vastikkeiden ja muiden Turun Isännöintikeskuksen kautta tulevien laskujen maksua. Turun Isännöintikeskus tarjoaa mahdollisuuden maksaa laskut e-laskuina tai suoramaksuina. Laskut tilataan tai lopetetaan omassa pankissa.

E-lasku

Asiakas voi itse tilata e-laskun verkkopankistaan. Tilaus on maksaja- ja taloyhtiökohtainen eli jos omistaa samasta taloyhtiöistä useampia huoneistoja, niin yksi e-laskutilaus riittää.
E-laskun valinneille ei lähetetä paperisia laskuja paitsi korko- ja lainaosuuslaskut
kerran vuodessa lähetetään vastikkeen koontilasku paperisena. Lasku on vain tiedoksi eikä sitä tule tallentaa verkkopankkiin tai lähettää/viedä pankkiin.
Laskut lähetetään sähköisenä isännöintitoimistosta asiakkaan pankkiin pääsääntöisesti vähintään kaksi viikkoa ennen eräpäivää. Asiakas voi itse valita verkkopankissaan, täytyykö hänen hyväksyä jokainen saapunut lasku erikseen vai lähteekö maksu automaattisesti eräpäivänä. Alkuperäinen lasku on nähtävissä verkkopankissa. Lasku avautuu uuteen ikkunaan linkin ”näytä alkuperäinen lasku”/”linkki alkuperäiseen laskuun” tms. kautta
Asiakas pystyy itse muuttamaan e-laskun eräpäivää ja loppusummaa verkkopankissaan
myös mahdolliset hyvityslaskut lähetetään e-laskuna. Hyvityslasku tulee vain tiedoksi eikä sitä tarvitse erikseen hyväksyä.

Suoramaksu

Asiakas voi tehdä suoramaksusopimuksen oman pankkinsa kanssa, jolloin pankki lähettää tiedon tilauksesta isännöintitoimistoon.
isännöintitoimisto lähettää sähköisen laskun asiakkaan pankkiin pääsääntöisesti vähintään kaksi viikkoa ennen eräpäivää. Asiakas saa jokaisen laskun paperisena, mutta veloitus tililtä menee automaattisesti laskun eräpäivänä, poikkeuksena korko- ja lainaosuuslaskut. Kerran vuodessa lähetetään vastikkeen koontilasku paperisena. Koontilasku on vain tiedoksi, sitä ei pidä tallentaa verkkopankkiin tai toimittaa pankkiin.
Pankit tarjoavat myös omia keinojaan laskujenmaksun automatisointiin. Tällöin isännöintitoimisto ei lähetä laskuja suoraan pankkiin eikä myöskään veloita asiakkaan tiliä automaattisesti. Tällaisia tapoja on esimerkiksi verkkopankin toistuvaismaksu. Tällöin asiakas itse syöttää maksutiedot verkkopankkiin ja valitsee, että maksu toistuu samanlaisena kuukausittain.

Lisätietoja laskutuksesta

Mikäli sinulla on kysyttävää laskuista, niin kannattaa olla yhteydessä oman taloyhtiön kirjanpitäjään. Löydät yhteystiedot täältä. Mikäli et tiedä, kuka on taloyhtiösi kirjanpitäjä, niin löydät hänet asukassivuilta tai taloyhtiön ilmoitustaulun yhteystiedoista.