USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Olemme koonneet listan kysymyksistä, joita kohtaamme usein. Toivottavasti löydät niistä avun ongelmaasi. Jos kuitenkin käy niin, että ongelma ei ratkea, otathan yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme.

Isännöitsijäntodistuksen saat tilattua nettilomakkeen kautta. Mikäli tilauksen tekee joku muu kuin osakas, tulee tilauslomakkeeseen liittää valtakirja tai toimeksiantosopimus.
Turun Isännöintikeskuksesta voit tilata vain yhden muotoisen todistuksen, eli esim. asunnon vuokrausta varten ei ole tilattavissa suppeampaa todistusta.
Isännöitsijäntodistuksen peruspaketti sisältää yhtiön talousarvion, tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen, tilintarkastuskertomuksen, energiatodistuksen, kunnossapitotarveselvityksen ja selvityksen korjaushistoriasta. Pohjakuva ja yhtiöjärjestys ovat erikseen tilattavia. Todistuksen ja liitteiden voimassa olevat hinnat ovat nähtävissä tilauslomakkeella.
Tilauksessa tulee valita myös todistuksen toimitustapa.

Huoneistokohtaisen lainaosuuden poismaksussa on taloyhtiö- ja lainakohtaisia eroja mm. maksuajankohdissa ja kuluissa, joten olethan yhteydessä taloyhtiösi kirjanpitäjään. Kirjanpitäjän tiedot löydät asukassivuilta tai ilmoitustaululta. Yhteystiedot löydät täältä.
Turun Isännöintikeskus veloittaa lainaosuuden käsittelykulut kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan. On myös mahdollista, että pankki veloittaa osakaslyhennyksestä kuluja ja nämä kulut veloitetaan jälkikäteen lainaosuutensa poismaksaneelta osakkaalta. Tarkemmat tiedot veloituksista saat kirjanpitäjältä.

Sijaintitiedot löydät helposti asukassivuilta tai vaihtoehtoisesti taloyhtiösi huollolta. Huoltoyhtiön yhteystiedot löytyvät ilmoitustaululta. Vuoron varaus tapahtuu joko merkitsemällä nimensä ja huoneistonsa numeron saunan/pesutuvan vierestä löytyvään paperiseen varauslistaan tai sähköisen varauspalvelun kautta, jos taloyhtiössä on sellainen käytössä.

Mikäli taloyhtiössäsi on vuokrattavia autopaikkoja, niitä voi tiedustella yhtiön kirjanpitäjältä. Kirjanpitäjän tiedot löydät asukassivuilta tai ilmoitustaululta. Yhteystiedot löydät täältä.

Ainoastaan asunnon osakas voi tilata asuntoon lisäavaimia. Lisäavaintilaus tulee tehdä Turun Isännöintikeskuksen asiakaspalveluun ensisijaisesti kirjallisesti osoitteeseen toimisto@turunisannointikeskus.fi.

Posti tai Digi- ja väestötietovirasto (DVV) eivät välitä heille tehdyn muuttoilmoituksen tietoja isännöintitoimistolle tai huoltoyhtiölle. Huoltoyhtiö ei ole esim. velvollinen avaamaan ovea mikäli ovenavauspalvelua tilannut henkilö ei ole kirjoilla talossa. Myös hätätilanteiden varalta on tärkeää tietää huoneistossa asuvat henkilöt. Muuttoilmoituksen voit tehdä täällä. Välitämme ilmoituksesi myös huoltoyhtiölle.

Muutostyöilmoituksen voi tehdä nettilomakkeen tai uusien asukassivujen kautta.
Ilmoita taloyhtiölle kaikki huoneistoremontit lukuun ottamatta tapetointia tai maalausta. Varaa ilmoitukselle käsittelyaikaa n. 2- 6 viikkoa. Remontin voi aloittaa, kun taloyhtiö on myöntänyt remontille kirjallisen luvan.
Remontin valmistumisesta tulee ilmoittaa tekniselle isännöitsijälle, jotta asunto-osakeyhtiön edellyttämä valmistumistarkastus voidaan suorittaa.