Joulun ajan muistilista

Julkaistu

Joulu on jo aivan oven takana. Nyt on hyvä aika taas muistella miten rakennamme koteihimme turvallisen joulun!

Joulun ajan muistilista:

⁂  Kinkun paistorasva tai muu vastaava rasva tukkii putkistot ja aiheuttaa vahinkoja. Rasva tulisi kaataa vaikka tyhjään maitotölkkiin, antaa jäähtyä ja hävittää sitten polttokelpoisen jätteen seassa. Tai vaihtoehtoisesti kierrättää jäähtynyt rasva biojätteen seassa.

⁂  
Huomio kierrätys myös jouluna!  Pahvilaatikot ja pakkaukset litistetään ennen pahvikeräysastiaan laittoa, pinnoitetut ja teippiset lahjapaperit menevät muovinkeräykseen kuten myös styroksipakkaukset. Lisää kierrätyksestä Lounais-Suomen Jätehuollon verkkosivuilta www.lsjh.fi.
Huomio myös, että taloyhtiöiden kierrätyspisteitä tyhjennetään juhlapyhien takia normaalia harvemmin, joten jäteastioita tulisi täyttää maltilla.

⁂  Muista paloturvallisuus! Tuli voi valvomatta aiheuttaa vaaratilanteita hyvin nopeasti. Joulun alla kannattaa tarkistaa myös palovaroittimien toiminta. Muistathan, että palovaroittimet ovat lain mukaan pakollisia. Kynttilöiden ja lyhtyjen lisäksi myös tekniset viat sähkölaitteissa aiheuttavat sähköpaloja. Vialliset laitteet tulisi poistaa käytöstä. Ja joulusiivouksen yhteydessä on hyvä muistaa pyyhkiä pölyt myös sähkölaitteista.

⁂  
Siivotaan, tampataan ja pyykätään ennen joulua, ja hoidetaan nämä tehtävät taloyhtiön hiljaisuusaikoja noudattaen. Hiljennytään siis ajoissa joulun viettoon ja annetaan myös naapureille joulurauha ☆

Asiakaspalvelumme palvelee perjantaina 23.12.2022 klo 14 asti.  Olemme suljettuina 24. – 26.12. mutta tiistaina 27.12. paikalla taas normaalisti klo 9-16.