Joulun ja uudenvuoden muistilista

Julkaistu

Kolme yötä jouluun on.. No, hieman enemmän vielä, mutta tässä muutama asia, jotka on hyvä ottaa joulun ja uudenvuoden vietossa huomioon:

⁂  Viemäriputkien tukkeutumisen estämiseksi kinkun paistorasva tai muu vastaava rasva tulisi kaataa esim. tyhjään maitotölkkiin, antaa jäähtyä ja hävittää sitten polttokelpoisen jätteen seassa. Jäähtyneen ja kiinteän rasvan voi laittaa myös biojätteeseen.

⁂  Pahvilaatikot ja -pakkaukset
litistetään ennen pahvinkeräysastiaan laittoa, pinnoitetut ja teippiset lahjapaperit sekä styroksi menevät muovinkeräykseen.

⁂  Aidon joulukuusen voi viedä veloituksetta Lounais-Suomen Jätehuollon lajitteluasemalle. Muovikuusi tulee kierrättää sekajätteenä.

Huomioithan, että taloyhtiöiden jäteastioita tyhjennetään juhlapyhien takia normaalia harvemmin, joten niitä tulisi täyttää maltilla. Lisää kierrätyksestä Lounais-Suomen Jätehuollon verkkosivuilta www.lsjh.fi.

⁂  Elävää tulta ei saa jättää ilman valvontaa. Kynttilöiden lisäksi myös tekniset viat sähkölaitteissa voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Joulusiivouksen yhteydessä kannattaakin pyyhkiä pölyt myös sähkölaitteista ja poistaa vialliset laitteet käytöstä. Palovaroittimen toiminta on hyvä tarkistaa joulun alla.

⁂  
Hoidetaan oman kodin joulusiivous ennen joulua ja taloyhtiön hiljaisuusaikoja noudattaen. Hiljennytään ajoissa joulun viettoon ja annetaan myös naapureille joulurauha. ☆

⁂  Uutenavuotena raketteja saa ampua vain sallituilla alueilla 31.12.2023 klo 18 – 1.1.2024 klo 02 välisenä aikana. Käytä suojalaseja ja ota huomioon myös muut ihmiset, eläimet ja rakennukset vahinkojen välttämiseksi. Käytetyt raketit kierrätetään polttokelpoisena jätteenä. Varmista, että raketti on täysin sammunut ja jäähtynyt ennen jäteastiaan laittoa.

Toimistomme ovat suljettuina 25.-26.12.2023 sekä 1.1.2024.

Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme rauhallista joulua ja onnea vuodelle 2024! 🎄