Kesä ja parveke!

Julkaistu

Helteet saapuvat, ja kesä voi virallisesti alkaa! Monelle kesän tulo tarkoittaa siirtymistä parvekkeelle, sillä kesäisin parveke toimii virkistävänä lisähuoneena.

Muutama juttu on kuitenkin hyvä ottaa huomioon:

Parvekkeen sisustaminen:

Asunnon parveketta saa sisustaa vapaasti noudattaen kuitenkin taloyhtiön yleisiä järjestyssääntöjä. Parvekkeella on lupa pitää kukkia ja keittiöpuutarhaa, mutta kukkalaatikoita ei saa asettaa parvekkeen ulkopuolelle roikkumaan. Rönsyilevät kasvit tulee leikata niin, että ne eivät lähde kasvamaan naapurin tai julkisivun puolelle.
On hyvä muistaa myös, että parvekkeiden lattiamateriaalien muutokset, kuten laatoitus vaatii aina erillisen muutostyöilmoituksen.

Grillaaminen:

Tarkista taloyhtiösi järjestyssäännöistä onko grillaaminen yhtiössäsi sallittua. Kertakäyttögrillien ja avotulen teko parvekkeilla on ehdottomasti kiellettyä, vaikka muuten grillaaminen olisikin sallittua. Myöskään hiiligrilli ei sovellu parvekekäyttöön. Yleisiä turvallisuusohjeita tulee aina noudattaa. Pidä aina grillatessa lähellä sammutusvälineistöä, kuten sammutuspeittoa.

Parvekkeilla tai terasseilla ei tule säilyttää jääkaappia, sillä sisäkäyttöön tarkoitetut laitteistot aiheuttava tulipaloja.

Muista myös pitää huolta, ettet riko yhtiön muita sääntöjä eikä naapureille synny haittaa.

Nautinnollisia kesähetkiä parvekkeella!

Lue myös viisi vinkkiä viilennykseen täältä